Voor young professionals

scroll

Ben jij een young professional die:

  • Werkt, of wil gaan werken, als freelancer

  • Tijdens je studie kennis heeft opgedaan over onderwerpen zoals CSRD, CSDDD en EU Taxonomie, bijvoorbeeld omdat je op dat onderwerp bent afgestudeerd?

  • In de laatste jaar van jouw studie zit en een bijbaan zoekt die een mooie opstap is voor de start van jouw loopbaan?
  • Samen met ons een nieuw vakgebied, namelijk ‘impact analytics’, op de kaart wil gaan zetten?

  • Met ons wil gaan ondernemen, en dus ook risico en rendement wil delen?

  • Een tijdje remote wil gaan werken, bijvoorbeeld vanaf een zonnige locatie?

  • Gelooft in de kracht van samenwerking?

Dan is Yimmies iets voor jou! Wij bieden een marktplaats voor jonge zelfstandig professionals die organisaties helpen bij het implementeren van nieuwe Europese duurzaamheidswetgeving, zoals de corporate sustainability reporting directive (CSRD) en die meer impact willen maken dan ze alleen kunnen realiseren.

Onderstaand lees je meer over de opzet van Yimmies.

Wie?

Wat al onze young professionals gemeen hebben is dat zij hun talenten willen inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Maar dan wel op een ondernemende en constructieve manier. We zijn geen activisten, maar geloven er wel in dat het tijd is om in actie te komen. En dat op een vernieuwende manier, waarbij de kracht van samenwerking optimaal wordt benut.

Waarom?

Wij willen een actieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van Europa.

 

Onze doelstelling is om van De term MVO een pleonasme laten worden: ondernemen dient namelijk, in onze ogen, altijd maatschappelijk verantwoord te gebeuren.

ple·o·nas·me (het; o; meervoud: pleonasmen): uitdrukking waarin eenzelfde begrip dubbel is uitgedrukt, bv. in ‘oude grijsaard’

bron: vandale.nl

Hoe?

Wij helpen bedrijven om hun impact op ESG thema’s in kaart te brengen en te analyseren. En door ze op die manier in staat te stellen om hun impact te optimaliseren (soms meer, soms minder, afhankelijk van het thema). En dat doen wij op een vernieuwende en ondernemende manier. 


De basis van ons business model is eenvoudig. Onze opdrachtgevers betalen een bepaald uurtarief aan de young professionals die zij inhuren. Van dat uurtarief gaat een bepaald percentage naar de centrale organisatie. Zo werken alle brokers en tussenpersonen. 


Het vernieuwende en ondernemende zit in het feit dat een aanzienlijk deel van onze winst wordt verdeeld over de young professionals die voor die winst hebben gezorgd. En dat doen we op basis van een verdeelsleutel die door de Yimmies, de aangesloten young professionals, zelf wordt bepaald. En dat op basis van de toegevoegde waarde die ieder creëert voor Yimmies.


De belangrijkste uitgangspunten van onze samenwerking zijn:

Het moet goed voelen

Wij geloven in de kracht van ons gevoel als sterkste stuurmiddel voor onze samenwerking.

Zaaien en oogsten in balans

Wat je erin stopt dient in verhouding te zijn tot wat je eruit haalt

Ego laten werken voor eco

Wij zijn allemaal zelfstandig ondernemers. Ondernemers willen graag zelf iets wilt creëren en daar erkenning voor krijgen. Daarin, in die drijfveer, zit een enorme kracht. Die kracht van het ego zetten wij in voor het behoud van ons prachtige ecosysteem. Wij geloven er dus niet in dat ego en eco strijdig zijn aan elkaar. Wij zijn van mening dat die perspectieven elkaar prima kunnen versterken.

Wat?

De naam Yimmies is een afkorting / samenvoeging van ‘young impact makers’. Onze focus ligt namelijk op het in kaart brengen en optimaliseren van de impact die bedrijven hebben op hun omgeving. Wij vervullen rollen die tot voor kort nog niet bestonden, namelijk die van ‘impact analysten’. 


Deze rol kan worden belegd bij de Finance, Inkoop of Sustainability afdeling van een organisatie. Wij geloven er in dat de nieuwe Europese wetgeving vraagt om het herijken van de manier waarop ondersteunende functies zijn georganiseerd. Een ‘verkokerde aanpak’ past niet langer bij de multidisciplinaire aard van de vraagstukken van deze tijd. 


Typische werkzaamheden die onze young professionals kunnen uitvoeren zijn:

  1. Het uitvoeren van een ‘gap analysis’, als onderdeel van een CSRD implementatie.
  2. Het uitvoeren van de actieplannen die uit de ‘gap analysis’ naar voren komen.
  3. Het invullen van de honderden rapportageverplichtingen die voortkomen uit de European Sustainability Reporting Standards.
  4. Het vervullen van een PMO-rol bij een implementatie.
  5. Het meewerken aan de acties die ervoor gaan zorgen dat de ESG targets van de klant worden gehaald.